Dagbesteding, een verhaal uit de praktijk

Dagbesteding is voor mensen met een licht verstandelijke beperking vaak een uitkomst. Regulier werk is vaak heel lastig te vinden en/of moeilijk vast te houden. Ongeacht je beperking verdient iedereen om je dag op een zo fijn mogelijk manier in te vullen. Dagbesteding kan hierin een manier zijn om overdag toch zinvol bezig te zijn. Zo speel je een actieve rol in de samenleving, krijg je voldoening en zorg je voor persoonlijke groei. De tijd nuttig en zinvol besteden draagt daarnaast bij aan een goed zelfbeeld. Als er sprake is van een verstandelijke beperking wil het niet zeggen dat je niets kunt. Wel moet er sprake zijn van een passende plek met bijbehorende activiteiten of werkzaamheden. Talent in zorg biedt verschillende vormen van dagbesteding, je kunt aan fietsen sleutelen, hout bewerken en er zijn allerlei creatieve uitingen zoals Diamond Painting, breien, haken of iets maken met een naaimachine. Daarnaast gaan we regelmatig op pad, we gaan wandelen, zwemmen of bootje varen en er is gelegenheid om samen te koken. Het is een plek waar mensen gezelligheid en aansluiting met elkaar vinden.

Krakelingen, een verhaal uit de praktijk.

Op een doordeweekse dag komt er een mevrouw met een fiets op de dagbesteding. Ze woont boven de winkels aan de overkant en ze had gehoord dat we op de dagbesteding iets met fietsen deden. Ze was bij een fietsenmaker in de buurt geweest maar had daar een onplezierige ervaring gehad, daarom onze dagbesteding maar eens geprobeerd. Een van onze deelnemers, met meer dan 10 jaar ervaring in fietsen pakte voortvarend de fiets van deze mevrouw over en al snel bleek dat de achterband totaal versleten was. Als u een nieuwe binnen- en buitenband haalt, dan zetten we die er meteen even op , was het advies van onze deelnemer. Al snel stond ze weer voor onze neus met de geadviseerde onderdelen en met de prognose, om 13u is uw fiets weer klaar, vertrok ze weer. Deze klus is voor onze deelnemer een koud kunstje, met zijn ervaring had hij de fiets snel weer gerepareerd. Het doet hem zichtbaar goed dat hij zijn ervaring kan gebruiken om iemand te helpen. Hij groeit met de minuut en zo trots als een pauw overhandigd hij aan de mevrouw de zojuist gerepareerde fiets. De mevrouw is zichtbaar blij en overhandigd onze deelnemer een pak krakelingen en zegt; Ik ben er heel erg blij mee, fijn dat je mijn fiets hebt gerepareerd! Onze deelnemer glimt van trots en iedereen die die dag binnenkomt krijgt in geuren en kleuren het hele verhaal te horen, en complimenteert hem.

Verder lezen:

Kunnen wij helpen?

Meer weten over hoe wij ambulante begeleiding in Zwolle en omgeving aanpakken? Of direct iemand aanmelden voor ambulante begeleiding? Neem dan contact met ons op met onderstaande contactformulier. 
Of bel  038 -337 60 77.

Een aanmelding wordt binnen vijf werkdagen in behandeling genomen.