beschermd wonen

Een woonvorm voor mensen met psychische problemen en een licht verstandelijke beperking is beschermd wonen. Zij krijgen hier ambulante ondersteuning wanneer dat nodig is. Met beschermd wonen wordt een stabiele omgeving geboden, waar gewerkt wordt aan regelmaat en routine. En hoe groter de behoefte aan hulp, hoe intensiever de ondersteuning. 

Talent in Zorg staat cliënten bij in het beschermd wonen traject. We zijn actief in Zwolle en omgeving.

Contact opnemen

Bel of mail ons of kom langs bij onze vestiging in Zwolle

Zelfstandige woonvormen

Beschermd wonen is een voorziening waar een cliënt zich geborgen voelt en zich kan ontplooien. Waar een cliënt woonzekerheid heeft en met passende ambulante begeleiding kan werken aan zijn of haar zelfredzaamheid. Bij Talent in Zorg bieden we voornamelijk zelfstandige woonvormen aan. We hebben verschillende locaties in en rondom Zwolle. Elke cliënt beschikt over een eigen leefruimte, een eigen keuken, een eigen badkamer en een eigen woonkamer.

Zoek je hulp of wil je iemand doorverwijzen?

richting zelfredzaamheid

Op de beschermd wonen locaties van Talent in Zorg krijgen cliënten ambulante begeleiding. Deze is 24 uur per dag oproepbaar. Afhankelijk van de zorgvraag en -indicatie zal een begeleider cliënten passende zorg bieden. Dit kan zijn met dagelijkse bezigheden, zoals schoonmaken, eten bereiden en administratie. Maar bijvoorbeeld ook met het opstarten en afsluiten van de dag. 

Een dagelijks ritme is erg van belangrijk. Ons doel is, om zelfs in de meest uitdagende situaties, cliënten te stabiliseren en hun talenten te ontdekken en verrijken. Zo wordt er met de cliënt gericht gewerkt naar vergroting van zijn of haar zelfredzaamheid.

Cliënten over Talent in zorg

zelfstandig begeleid wonen zwolle

Aanvragen beschermd wonen in Zwolle en omgeving

Voordat we een nieuwe cliënt plaatsen op een Beschermd Wonen locatie, kijken we eerst samen hoe stabiel en zelfstandig hij of zij is. Zo bepalen we welke begeleiding nodig is. Hiervoor gebruiken we onder ander de zelfredzaamheidmatrix. Vervolgens wordt in overleg met de gedragswetenschapper vastgesteld welke vorm van zorg het beste past bij de cliënt.

Beschermd Wonen valt voor mensen boven de 18 jaar onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Er moet daarom eerst contact opgenomen worden met de gemeente of het Zorgkantoor. Zij kennen de indicatie ‘Beschermd Wonen’ toe. Met deze indicatie kunnen cliënten bij ons aangemeld worden. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij Talent in Zorg.

Kunnen wij helpen?

Meer weten over hoe wij beschermd wonen in Zwolle en omgeving aanpakken? Of direct iemand aanmelden voor een intake? Neem dan contact met ons op met onderstaand contactformulier. 

Of bel  038 -337 60 77.

Een aanmelding wordt binnen twee werkdagen in behandeling genomen.