Behandeling wlz

Elk individu een passende behandeling of begeleiding bieden, dat is wat we doen bij Talent in Zorg. Onder andere door echt samen te werken met onze cliënten. Maar ook door familieleden van de cliënt bij het traject te betrekken. Onze zorginstelling is vooruitstrevend, omdat wij in Zwolle meerdere disciplines onder één dak hebben. Een wmo- of wlz-indicatie is vereist.

Contact opnemen

Bel of mail ons of kom langs bij onze vestiging in Zwolle.

wie wij behandelen

Talent in Zorg biedt naast ambulante begeleiding en begeleid wonen, behandeltrajecten aan voor mensen met:

Niet aangeboren hersenletsel (nah);
Stoornissen, zoals autisme, add en adhd;
Psychiatrische aandoeningen, zoals schizofrenie en psychoses;
Licht verstandelijke beperking (lvb);
Verstandelijke beperking/gehandicaptenzorg (vg)
Verslaving (die vaak ook kampen met psychiatrische aandoeningen of licht verstandelijk beperkt zijn).

Zoek je hulp of wil je iemand doorverwijzen?

Onze behandelmethode

Wij behandelen cliënten die te maken hebben met diverse problemen. En hoewel een traject altijd maatwerk is, bestaat een behandeling hoofdzakelijk uit cognitieve gedragstherapie in combinatie met positieve psychologie. Hierbij komen zowel gedragsactivatie als cognitieve herstructurering aan bod.

behandeling lvb nah verslaving

Cognitieve herstructurering

Bij cognitieve herstructurering ligt de nadruk op het veranderen en aanpassen van bepaalde gedachten van de cliënt. Niet helpende, negatieve gedachten worden herkend en omgezet naar helpende gedachten.

Gedragsactivatie

De focus van gedragsactivatie is om de houding van cliënten met een depressie te veranderen. Cliënt leert een link te leggen tussen hun gedrag en humeur. Het gaat om het vinden en ervaren van positieve momenten.

Driehoeksbenadering

Een cliënt moet zich prettig voelen tijdens het behandeltraject, ongeacht de discipline of methodiek die we gebruiken. We zorgen daarom altijd voor een veilig klimaat en passen een empathische benadering toe. 

Daarnaast doen wij meer dan alleen het behandelen van de klachten zelf. We kijken verder dan de klacht en vinden dat de kwaliteiten en talenten van cliënten ten volste benut moeten worden. 

Vaak is dat een zoektocht. Een zoektocht die we graag begeleiden aan de hand van een driehoeks-benadering. Dat betekent; intensieve begeleiding bieden, in combinatie met een aangepaste behandeling, in samenspraak met de cliënt.

 

behandeling psychiatrische aandoening verslaving
behandeling therapie zorginstelling zwolle

MONITORING VOORTGANG

De Driehoeks benadering werkt optimaal wanneer er op maandelijkse basis evaluaties plaatsvinden. Deze evaluaties hebben als doel om de voortgang van cliënten te monitoren en resultaat te waarborgen. En als nodig is worden de evaluaties ondersteund met psychologische onderzoeken. Wij geven de cliënt feedback en zijn ontvankelijk voor hun ideeën. We bespreken uitdagingen waar de cliënt tegenaan loopt en delen succesmomenten.

Cliënten over Talent in Zorg

FAMILIE EN VRIENDEN​

Het wordt nog wel eens vergeten, maar vrienden en familie zijn een belangrijk onderdeel van de zorg. Wij vinden het dan ook belangrijk dat zij betrokken worden bij de begeleiding en behandeling. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een groepssessie.

behandeling stoornis add autisme

Kunnen wij helpen?

Meer weten over ons behandelaanbod en onze aanpak? Neem dan contact met ons op met onderstaand contactformulier. 

Of bel  038 -337 60 77.

Een aanmelding wordt binnen twee werkdagen in behandeling genomen.