Een dag mee met…

Met de nieuw gepimpte bakfiets vol fietsonderdelen – waaronder remkabels, wielen, kettingen, sturen en zadels – fietsen een stagiaire en deelnemer samen naar Roestug. De dagbesteding van Talent in Zorg heeft een samenwerking met Roestug, een circulair fietsbedrijf, die weesfietsen een tweede kans biedt. Dit houdt in dat Talent in Zorg een dienst levert voor Roestug, die bestaat uit het demonteren van onderdelen voor hergebruik.

Na een korte fietstocht, met de zon in hun gezicht en de wind in de rug, waren zij aangekomen bij Roestug, dat zich bevindt in een oude fabriek. Zowel de stagiaire als de deelnemer hadden geen flauw idee van wat ze konden verwachten, maar keken erg uit naar het bezoek. Hier werden zij ontvangen door Bram, één van de ondernemers van Roestug. Met veel enthousiasme en passie heeft Bram zijn verhaal gedeeld over Roestug. Zij hebben een kleine rondleiding gekregen, waarbij er ruimte was om vragen te stellen.

Maar niet te vergeten, zij hadden een bakfiets vol met onderdelen meegenomen. De deelnemers hadden de afgelopen periode veel gesleuteld aan fietsen, dus het werd tijd om de gedemonteerde onderdelen terug te brengen. Samen met Bram hebben zij gekeken naar welke onderdelen Roestug kon gebruiken. De bakfiets hebben zij samen leeg gehaald en gesorteerd in de stellingen. Wielen bij de wielen, kettingen bij de kettingen enzovoort.

Opgetogen kwamen zij weer terug aan bij de dagbesteding, en jawel, met een lege bakfiets. Nu heeft de deelnemer meer een beeld bij wat er achter zijn activiteit – om te sleutelen aan fietsen – afspeelt. Het is zinvol voor deelnemers om te weten waarvoor ze bezig zijn en dat zij hun werkzaamheden op de dagbesteding op een nuttige manier besteden. Naast de werkzaamheden om te kunnen sleutelen aan fietsen, worden er ook andere vormen van activiteiten aangeboden, zoals het bewerken van hout en verschillende creatieve uitingen. Oftewel een waardevolle invulling van de dag op een fijne locatie met passende begeleiding.

Verder lezen:

ADHD en/of ASS en begeleid wonen

Wat betekenen de diagnoses ADHD en ASS? Er zijn 3 soorten ADHD, met elk hun eigen kenmerken: ADHD-I (Inattentive) Je hebt vooral moeite om je

Kunnen wij helpen?

Meer weten over hoe wij ambulante begeleiding in Zwolle en omgeving aanpakken? Of direct iemand aanmelden voor ambulante begeleiding? Neem dan contact met ons op met onderstaande contactformulier. 
Of bel  038 -337 60 77.

Een aanmelding wordt binnen vijf werkdagen in behandeling genomen.